Odjeljenje niže muzičke škole u OŠ „Jovan Dučić“

SRNA - 12. septembra 2014. 058.ba

Klavir

ČAJNIČE – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija najavio je da će ove godine početi sa radom odjeljenje niže muzičke škole u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Čajniču, jer je resorno ministarstvo podržalo zahtjev za njegovim formiranjem.

Mutabdžija je tokom posjete opštini Čajniče rekao da Ministarstvo želi da afirmiše takav vid vaspitno-obrazovnog rada i da pošalje jasnu poruku i drugim sredinama da iskažu svoja interesovanja.

„Na taj način ne uspostavljamo samo obrazovni proces, nego i nove kulturološke standarde u sredinama u kojima inače nema dovoljno kulturnih sadržaja“, rekao je Mutabdžija.

On je dodao da je ove godine Vlada Japana dala donaciju od 180.000 KM za rekonstrukciju ove škole, a Vlada Republike Srpske 50.000 KM iz dobiti „Elektroprivrede Republike Srpske“.

„Slična je situacija i u nekim drugim segmentima, što pokazuje kontinuitet investicija u obrazovne ustanove u opštinama koje su na margini dešavanja“, rekao je Mutabdžija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,