Održan koncert srpske horske muzike

SRNA - Jovana Borovčanin - 27. septembra 2014. 058.ba

Koncert horske muzike u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu večeras je održan koncert srpske horske muzike povodom obilježavanja 100 godina od smrti kompozitora Stevana Mokranjca i stote godišnjice od izbijanja Velikog rata.

Katalin Tasić, dirigent i direktor ženskog hora „Barili“ iz Požarevca je iskazala zadovoljstvo nastupom članica hora i gostoprimstvom Andrićgrada.

„Na poziv Andrićevog instituta ženski hor se predstavio u Andrićgradu sa odlomcima liturgije svetog Jovana Zlatoustog i duhovnog opusa Stevana Mokranjca.

U drugom djelu programa ženski hor je prisutne pozdravio sa tri odabrane rukovjeti u transkripciji profesora Vojislava Ilića priređivača sabranih djela Stevana Mokranjca“, istakla je Tasićeva.

Ona je dodala da je Ženski hor „Barili“ zadivljen ljepotama Andrićgrada i da žele ubrzo da ponove nastup sa drugim programom.

Organizator ovog koncerta je Andrićgrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,