Osvećenje Spomen kapele u Starom Brodu

crkva-visegrad.com - 16. septembra 2014. 058.ba

Crkva u Starom Brodu

VIŠEGRAD – U subotu, 20. septembra u Starom Brodu obaviće se osvećenje Spomen kapele, izgrađene u znak sjećanja na 6000 ubijenih Srba u proljeće 1942. godine od strane pripadnika Ustaške crne legije, potvrdio je nadležni sveštenik Dragan Vukotić.

– Osvećenju Spomen kapele u 9 časova će predhoditi Sveta Arhijerejska liturgija, a u sklopu ove manifestacije predhodna dva dana u Rogatici (18. septembra) i Višegradu (19. septembra) biće priređene promocije dokumentarnog filma „Spokoj kraja“, Milana Nikodijevića i nove knjige Izdavačke kuće „Dabar“, Mitropolije dabrobosanske pod nazivom „Stari Brod-zaboravljeni zločin“, pojasnio je Vukotić.

On je precizirao da će se višegradska promocija dokumentarnog filma i knjige o zločinima u Starom Brodu održati u petak, 19. septembra u velikoj kino sali u Andrićgradu, sa početkom u 18 časova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,