Otvoren naučni skup „Ekonomija i kriza“

SRNA - 12. septembra 2014. 058.ba

Ekonomija i kriza u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu otvoren je naučni skup „Ekonomija i kriza – treba li nam novi odgovor“, na kome učestvuje oko 80 autora iz Srbije, BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Naučni skup otvorio je prorektor za nastavu Univerziteta Istočno Sarajevo Stevan Trbojević, a nakon uvodnog izlaganja učesnicima se obratio predsjednik Naučnog odbora „Ekonomija i kriza“ Spasoje Tuševljak.

„Na ovom skupu raspravićemo pitanje o krizi, o tome da li nas dosadašnja naučna, operativna, istraživačka iskustva mogu nešto naučiti i da li je ovo kriza atipična i drugačija od iskustava iz prošlosti? Ovo je prvi skup naučne vrste koju organizuje Univerzitet i skup najvišeg formata, jer je multidisciplinaran, a okuplja filozofe, pravnike i ekonomiste“, izjavio je Tuševljak.

Za sutra je zakazan nastavak diskusija, polemika i sintetizovanje zaključaka.

Ekonomija i kriza u Andricgradu

Tuševljak smatra da će učesnici skupa uspjeti da postignu konsenzus o porukama sa skupa zato što su mišljenja različita, kako u ideološkom, tako i u doktrinarnom smislu.

„Sada živimo u eri dominacije kapitalizma i finansijskog imperijalizma i to su ozbiljna pitanja za velike zemlje, a pogotovo za nas male“, zaključio je on.

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Miroljub Jeftić rekao je da su učesnici skupa autori iz različitih oblasti, pa će polemika iz oblasti ekonomije i krize biti zdravija i kvalitetnija.

„Posebno izražavam zadovoljstvo što se skup održava u Andrićgradu, u mestu stvaranja i oživljavanja istorije“, rekao je Jeftić.

On je izrazio čuđenje postupcima omladine lokalnog SDS-a, „koji negiraju rad i stvaralaštvo Emira Kusturice i rekao da svojim ponašanjem iskazuju elementarno nepoštovanje“.

Naučni skup završava se sutra, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,