Polovičan uspjeh Mladosti

15.09.2014.

FK Mladost - FK Rudar

MLADOST – RUDAR (Ugljevik) 1:1 (0:1)

ROGATICA – U petom kolu prvenstva Druge fudbalske lige grupa istok, koje je odigrano tek minulog vikenda, rogatička Mladost na domaćem terenu ugostila je Rudar iz Ugljevika. U ne baš dopadljivoj igri utakmica je završena sa rezultatom 1:1. Gol za goste pao je u ranoj fazi igre. Postigao ga je u 18 minutu Teodorović rezantnim udarcem sa oko 15 metara. Minimalnih 0:1 za goste ostao je sve do 85. minuta kada je u kaznenom prostoru igrao rukom bek Drago Bajić i sudija je sasvim opravdano dosudio penal za domaćina.

Na odluku sudije nesportski je reagovao igrač Rudara Bojić, koji je i skrivio penal, i sudija mu je pokazao žuti karton. Pošto mu je to bio drugi žuti, automatski slijedio je i crveni karton, a Slobodan Đurović je bio uspješan realizator najstrožije kazne i izjednačio na 1:1, što je i najpravedniji ishod ove utakmice u kojoj su obje ekipe imale svoje neiskorištene šanse.

U samom finišu utakmice zbog šutiranja lopte poslije dosuđenog ofsajda, sudija je žutim kartonom kaznio domaćeg igrača Đurovića. Kako je i njemu to bio drugi žuti i za njega je ovo bio kraj utakmice, jer je dobio crveni karton.

FK Mladost

Rudaru, prošlog prvenstva članu Prve fudbalske lige Republike Srpske, trener Mladosti Dragan Jovanović suprostavio se slijedećim timom: Dražen Ljubinac, Miloš Urta, Nemanja Ćaćić, Siniša Tadić, Goran Balčaković,Slobodan Đurović, Nenad Tošović, Radoš Zimonjić, Mićo Rajak 6 (od 64. minuta Miloš Tomić, Danijel Rosić, Boban Klisura.

Igrač utakmice bio je Siniša Tadić iz Mladosti, a nešto bolje od ostalih igrali su još Goran Balčaković, golman Ljubinac, Miloš Urta, Nemanja Ćaćić, Slobodan Đurović i Nenad Tošović.

Sudija Danko Butulija iz Trebinja podijelio je šest žutih kartona. U Mladosti dobili su ih Tadić, Đurović, Rosić i Tomić i dva fudbalera Rudara.