Primjer odgovornog odnosa prema zajednici

02. septembra 2014. 058.ba

Mile Lakić

VIŠEGRAD – Na prijedlog Uprave i Odbora za reviziju, Nadzorni odbor Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad 5. avgusta donio je Odluku o raspodjeli sredstava izdvojenih u fond za donacije iz neto dobiti preduzeća, ostvarene u 2013. godini, potvrdio je direktor preduzeća Mile Lakić.

Lakić je podsjetio da je Zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ u 2013. godini ostvarilo rekordnu dobit od 14.926.470 maraka, uz ostvarenu proizvodnju od 1.216 Gigavat časova električne energije, što je drugi proizvodni rezultat, nakon rekordnog 2010. godine, kada je proizvedeno 1.283 Gigavat časa električne energije.

– Ovom Odlukom izvršena je raspodjela 10 odsto sredstava od pomenute dobiti, u iznosu od 1.492.614,70 maraka, pojasnio je Lakić.

Za razvoj i unapređenje sporta, prvenstveno omladinskog, izdvojeno je 232.700 maraka, za zadovoljenje potreba u oblasti kulture i obrazovanju 1.130.000 maraka, te za socijalne pomoći i humanitarne svrhe 129.914,70 maraka.

– Poštujući praksu odgovornog odnosa prema lokalnoj zajednici, susjednim opštinama i Republici Srpskoj 80 odsto ovih sredstava, ili 1.200.000 maraka, donirali smo organizacijama i društvima na području opštine Višegrad, 10 odsto na gornjedrinsku regiju i preostalih 10 odsto na područje Republike Srpske, precizirao je Lakić.

Nezavisni revizor „Deloit“ je svojom potvrdom o solventnosti utvrdio da je Zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ kod dodjele ovih sredstava u potpunosti postupilo u skladu sa Zakonom o donacijama preduzeća u javnom vlasništvu, tako da će sredstva biti operativna poslije 1. oktobra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,