Saradnja rogatičkih vatrogasaca sa kolegama iz Slovenije

Sreten Mitrović - 28. septembra 2014. 058.ba

Poklon rogatickim vatrogascima

POSJETA U ZNAKU OBUKE

ROGATICA – Saradnja vatrogasaca iz rogatičke Teritorijalne jedinice i vatrogasaca iz Radlja na Dravi kod Maribora u Sloveniji započeta prije dvije godine stalno dobiva nove sadržaje. Na njenim osnovama petočlana grupa vatrogasaca iz Rogatice na čelu sa starješinom Željkom Petkovićem boravila je ovih dana u Sloveniji.

– Bili smo, kazuje Petković, gosti kolega iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) iz Radlja koji su uz topao i srdačan prijem, omogućili da dva vatrogasca iz naše grupe budu prisutni na trodnevnoj obuci u kampu u opštini Sentrupertu sa preko 200 vatrogasaca iz Slovenije i Hrvatske na kome je simulirano preko 30 različitih vatrogasnih scenarija uz stručne upute najboljih predavača iz jugoistočne Evrope. Kotizaciju i sve ostale troškove za učešće u kampu, u iznosu od 700 evra, naših vatrogasaca snosili su prijatelji iz DVD Radlje. Za ostatak ekipe priređeno je niz zanimljivih događanja. Između ostalog prisustvovali smo zajedničkoj vježbi vatrogasaca Radlja, Mute i Vuhreda demonstracije evakuacije staraca iz staračkog doma, vađenju povrijeđenih iz automobila uz saobraćajne nesreće i slično.

Rogaticki vatrogasci na obuci u Sloveniji

Rogatičke vatrogasce primio je i župan Radlja Alen Bukovnik, a kući su se vratili sa više vrijednih poklona za još uspješniji rad u borbi sa vatrenom stihijom i drugim nesrećama. Među poklonima je i nova motorna pila marke „uskvarna“, koju rogatički vatrogasci do sada nisu imali.

Otuda i veliko hvala prijateljima iz Radlja, reče starješina rogatičkih vatrogasaca Željko Petković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,