Sutra promocija septembarskog broja „Istorijskih svesaka“

SRNA - Tatjana Paradjina - 27. septembra 2014. 058.ba

Andrićev institut

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu sutra će biti promovisan deveti broj „Istorijskih svesaka“, koje jednom mjesečno priređuje Istorijsko odjeljenje Andrićevog instituta.

„Istorijske sveske“ u septembarskom broju, između ostalog, donose prepiske i telegrame Nikole Pašića, Živojina Mišića i ostalih vojskovođa koje se odnose na Srpski front na Drini 1914. godine.

Novi broj donosi i podatke o stradanju Srba u Gornjem Podrinju, Romaniji i Goraždu, po izbijanju Prvog svjetskog rata.

Promocija septembarskog broja „Istorijskih svesaka“ biće održana u Andrićevom institutu u Andrićgradu sa početkom u 12.00 časova.

Prvi broj „Istorijskih svesaka“ – prepis pisma nekadašnjeg guvernera BiH Oskara Poćoreka napisanog 28. maja 1913. godine iz koga je vidljivo da su 13 mjeseci prije Sarajevskog atentata i 14 mjeseci prije austrougarske objave rata Srbiji postojali planovi za početak Prvog svjetskog rata, promovisan je 5. januara u Andrićevom institutu u Andrićgradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,