Sve spremno za Balkansko veslačko prvenstvo u Višegradu

03. septembra 2014. 058.ba

Balkansko veslacko press

350 TAKMIČARA IZ BALKANSKIH ZEMALjA

VIŠEGRAD – Na Balkanskom veslačkom prvenstvu, koje se od 5. do 7. septembra održava u Višegradu, na donjem Drinskom jezeru učestvuje 350 takmičara iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Albanije, Turske, Grčke, Kipra i BiH, rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu u Andrićgradu.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srpske i predsjednik Veslačkog saveza BiH, Nebojša Marković je rekao da su u petak, 5. septembra kvalifikacije, a prvenstvo će u 16 časova u Andrićgradu otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik organizacionog odbora ovog takmičenja.

Radomir Stojić, glavni inžinjer u Andrićgradu je podsjetio da su angažovanjem radnih mašina uspjeli da u rekordnom roku od mjesec i po dana očiste i urede zapuštenu obalu drine u dužini od 3.000 metara, te stvore uslove za nadogradnju buduće biciklističke i pješačke staze.

Balkansko veslacko press

Podpredsjednik Veslačkog saveza Srbije, Zoran Jeftić je najavio da će konkurencija na ovom prvenstvu biti izuzetgno jaka, obzirom da na njemu učestvuje 50 takmičara koji su osvajači medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, a selektor veslačke reprezentacije Srbije, Nebojša Ilić je naglasio da Višegrad ima izvavnrednu šansu da bude pravi veslački centar evropskog ranga, dodavši da će takmičari iz Srbije nastupiti sa 18 posada u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Uz podršku Andrićgrada organizator prvenstva je Veslački savez Republike Srpske, čiji je predsjednik režiser Emir Kusturica.

– Prvenstvo organizujemo uz veliku tehničku i stručnu pomoć Veslačlog saveza Srbije, a angažvali smo i 150 volontera, podsjetio je Nebojša Marković.

U subotu, 6. septembra Višegrad će biti domaćin redovnog Kongresa Balkanske veslačke federacije, koji će biti održan u Andrićevom institutu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,