Trinaestgodišnji Milan Purković – Pjesnik u kopačkama

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. septembra 2014. 058.ba

Milan Purkovic

ROGATICA – Trinaestgodišnji Milan Purković, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici uz nedavno održani 49. Kočićev zbor dobio je nagradu „Zmijanče“ Zavičajnog udruženja „Zmijanje“ za najbolji literarni rad za osnovce za pjesmu „Ognjište“ u konkurenciji 70 radova osnovaca iz Republike Srpske i Srbije.

Ali, Milan nije samo dobar pjesnik. On je i odličan đak i ništa manje uspješan sportista. U slobodno vrijeme bavi se atletikom – kros trčanje i skok u vis, i igra fudbal u školi fudbala FK Mladost.

– Radi se, reče njegov fudbalski učitelj Mladen Simsija, o vrlo talentovanom dječaku pred kojim je, ako nastavi raditi kao do sada, svijetla fudbalska budućnost. Igra špica na krilu i uporan je kao borac. Lako daje golove i za njega nema izgubljene lopte. On je tamo gdje je ona i otuda je na već nekoliko turnira proglašen za najboljeg igrača.

Počelo je sa turnirom nada na Novogodišnjem turniru 2013. kada je proglašen najboljim igračem u generaciji 2002/2003. godine. Uz diplomusa tog turnira tu je i veći broj medalja, pehara i drugih priznanja za uspjeh na sportskom polju od čega 17 za osvojeno prvo mjesto.

Kome sportu će u budućnosti posvetiti veću pažnju Milan se još nije opredijelio. Zasad trenira i atletiku i fudbal. Ali, sudeći prema zalaganju na „zelenom polju“ fudbal će dobiti prevagu.

Njegovi roditelji – Milorad i Jasna, prosvjetni radnici, rekoše: „Prvo škola, pa onda šta se još stigne“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: