U OŠ „Sveti Sava“ uveden produženi boravak

SRNA - Aleksandra Janković - 01. septembra 2014. 058.ba

Prvacici u Foci

FOČA – U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Foči učenici od prvog do trećeg razreda prvi put imaju mogućnost da ostaju u produženom boravku koji je besplatan.

Direktor škole Jelena Čančar rekla je da je ovo vid pomoći Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske roditeljima koji, zbog obaveza na poslu prije ili poslije nastave, ne mogu da se posvete djeci.

„Roditelji mogu dovesti djecu u školu kada krenu na posao, najranije u 7.00 časova, a u školi mogu ostati najkasnije do 17.30 časova“, rekla je Čančareva.

Ona je napomenula da je produženi boravak besplatan, izuzev ishrane koja nije obavezna.

Čančareva je pojasnila da će za vrijeme produženog boravka učitelji raditi sa djecom domaće zadatke i pomagati im da savladaju gradivo, dodajući da su za ovaj program angažovana dva učitelja na puno radno vrijeme, jedan učitelj na pola radnog vremena, servirka i čistačica.

U školske klupe u Foči danas su sjela 1.352 osnovca i 748 srednjoškolaca.

Osnovna škola „Sveti Sava“, zajedno sa područnim odjeljenjima u Miljevini i Dragočavi, ove godine ima 820 učenika, od kojih 80 prvačića. Osnovnu školu „Veselin Masleša“, sa područnim školama u Brodu, Mješajama, Popovom Mostu i Čelebićima, pohađaju 532 učenika, među kojima je 55 prvačića.

U Srednjoškolskom centru u Foči ukupno je 659 učenika, od kojih je 158 u prvim razredima raspoređeno u 27 odjeljenja Gimnazije, Medicinske, Mašinske i Šumarske škole.

Nastava je danas počela i za 89 učenika Srednje bogoslovske škole „Sveti Petar Dabrobosanski“ na Velečevu kod Foče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,