Uz početak nove školske godine u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 01. septembra 2014. 058.ba

Prvacici u Rogatici

PRVAČIĆA VIŠE NEGO LANI

ROGATICA – Nastava u novoj školskoj godini počela je danas, 1. septembra, i u Rogatici. U klupe Osnovne škole „Sveti Sava“ prvi put je sjelo 108 prvačića i što je zanimljivo 10 više nego lani, odnosno 11 više nego što ih je na kraju prošle školske godine napustilo devete razrede.

Centralna škola u Rogatici dobila je 98, a područna odjeljenja 10, od čega Borike 3 (lani 2), Brankovići 2 (lani 1), Žepa 4 (lani 2) i Stjenice 1, koliko ih je bilo i prošle godine.

– Prvačići centralne škole razvrstani su u četiri odjeljenja i sa njima će kroz redovnu nastavu raditi isto toliko profesora razredne nastave i tri u produženom boravku, reče pedagog u školi Dijana Gojković.

Prvacici u Rogatici

Uz prvi dolazak u školu prvačićima i njihovim roditeljima priređen je prigodan program koga su izveli članovi dramsko-recitatorske, ritmičke, muzičke i folklorne sekcije starijih razreda.

Kao uspomenu na prvi školski dan u ime načelnika opštine Tomislava Puhalca, simbolično, preko prvačića Igora Ikonića, Darko Novaković, načelnik za privredu i društvene djelatnosti, uručio je svim prvačićima prigodan poklon u knjigama. Poklon u vidu besplatnih udžbenika dobili su svi prvačići i učenici drugog razreda, te 17 odličnih učenica od trećeg do devetog razreda iz porodica sa četvoro i više djece, koje je obezbjedilo Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

Prvacici u Rogatici

Počela je nastava i u ovdašnjem Srednjoškolskom centru „27. januar“. U prvo rezrede upisano je 93 učenika od čega dva odjeljenja u gimnaziju opšteg smjera i dva odjeljenja čiji polaznici će se osposobljavati za ekonomske tehničare.

– U ovoj školi bio je planiran upis i jednog odjeljenja trećeg stepena za zanimanje primarna prerada drveta, ali među svršenim osnovcima nije bilo interesa. Prijavilo se svega 7 kandidata i oni su morali biti raspoređeni u zanimanje ekonomski tehničatr, reče v.d. direktora Centra Jelena Despotović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: