Završen naučni skup „Ekonomija i kriza“

SRNA - 13. septembra 2014. 058.ba

Ekonomija i kriza u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu je završen naučni skup pod nazivom „Ekonomija i kriza – treba li nam novi odgovor“ na kome je predstavljeno šezdesetak referata uglednih profesora iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH.

Naučni skup održan je u organizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i pod pokroviteljstvom predsjednik Republike Srpske Milorada Dodika, a generalni medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

Profesor sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu Spasoje Tuševljak kaže da su zaključci sa ovog skupa – objavljivanje Zbornika radova i okrugli sto koji će biti održan na Univerzitetu i na kojem će stručna javnost detaljnije biti upoznata o istraživačkim potencijalima.

„Polazna preporuka je da se bez reafirmacije materijalnih i ljudskih resursa ne može napraviti održiv koncept izlaska iz krize. Mi smo iz više razloga – ideoloških, doktrinarnih, metodoloških konfuzija, došli u situaciju da su materijalni i ljudski resursi zapostavljeni i marginalizovani na račun raznih propagandnih slogana koji govore o tome da će doći stranci i riješiti probleme“, istakao je Tuševljak koji je i predsjednik Naučnog odbora.

On je podsjetio da se ovakvi skupovi održavaju u maju povodom Dana Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali da ove godine to nije učinjeno zbog poplava.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,