Akcija pošumljavanja uspješno završena [FOTO]

27. oktobra 2014. 058.ba

Eko Zona - posumljavanje

VIŠEGRAD – Šumsko gazdinstvo „Panos“ Višegrad u saradnji sa Udruženjem građana „Eko zona“ Višegrad, uspješno je sprovelo u djelo akciju pošumljavanja na teritoriji opštine Višegrad, preciznije na lokacijama Hrtar grad i Goleš kod Dobruna.

Jedinstvena „Sedmica pošumljavanja“ trajala je od 20.10.2014. do 25.10.2014. i u tom periodu zasađeno je oko 20.000 sadnica crnog bora.

Udruženje građana „Eko zona“ Višegrad je sa svojim volonterskim timom učestvovalo u akciji pošumljavanja u periodu od 22.10.2014. do 25.10.2014., kada su volonteri širom svijeta bili uključeni u akciju „Milion sadnica za jedan dan“ koja je sprovedena pod pokroviteljstvom organizacije „Let’s Do It”.

„Cilj akcije je bio doprinošenje poboljšanju životne sredine. Pošumljavanje što većih površina šumskog zemljišta doprinijet će smanjenju zagađenja, povećanju svijesti građana o zaštiti životne sredine, važnosti šumskih ekosistema za svakodnevni život stanovnika našeg područja“, zaključuju iz udruženja „Eko zona“.

Posebna zahvalnost se iskazuje javnosti u Višegradu koja je pokazala veliko interesovanje za pošumljavanje i zaštitu životne sredine.

[royalslider id=“132″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,