Bioskop: Repertoar od 24. do 30. oktobra

23.10.2014.

ANDRIĆGRAD – Od 24. do 30. oktobra posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove „Srce od čelika“ i „Drakula – Neispričana priča“.

 

Srce od čelika [18:00]

Film-Srce od celika

IZVORNO IME: Fury
REŽIJA: David Ayer
ULOGE: Brad Pitt, Shie LaBeuf, Logan Lerman…
ŽANR: Akcija, drama, ratni
GODINA: 2014
TRAJANjE: — min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

U aprilu 1945. Saveznici vode završne bitke na evropskom tlu. Narednik Vardadi (Brad Pitt) upravlja Šerman tenkom s peteročlanim timom neiskusnih vojnika i pokušava se probiti preko neprijateljskih linija do srca nacističke Njemačke. Ova neobična šačica ljudi bez izgleda učinit će sve da dođu do cilja i izvrše zadatak.

Fury je film karakterističnog realističnog potpisa Davida Ayera koji opisuje svu surovost posljednjih dana II svjetskog rata.

 

Drakula – Neispričana priča [20:00]

Film-Drakula – Neispricana prica

IZVORNO IME: Dracula Untold
REŽIJA: Gary Shore
ULOGE: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon
ŽANR: Akcija, drama, fantazija
GODINA: 2014
TRAJANjE: — min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Za razliku od mnogobrojnih prethodnika koji su u središte stavljali vampirski svijet Vlada III rodenog u Transilvaniji 1431., akcijski spektakl Drakula – Neispričana priča upoznaje nas s događajima koji su prethodili njegovom prelasku na tamnu stranu.

Ljubav prema najbližima, teška pozicija tokom turskih osvajanja te odluka koju je morao donijeti glavne su teme ovog atraktivnog filma s odličnom glumačkom ekipom koji donosi potpuno nove detalje o životu popularnog književnog lika oko kojeg se i danas lome koplja da li je zaista postojao ili je samo plod mašte Brama Stokera.