Do Nove godine nacionalni restoran, na proljeće hotel

SRNA - Jovana Borovčanin - 24. октобра 2014. 058.ba

Andricgrad-panoraman (1)

ANDRIĆGRAD – Menadžer Andrićgrada Đorđe Šipčić najavio je da bi do kraja decembra u gradu od kamena trebalo da bude otvoren restoran nacionalne kuhinje, a do proljeća hotel sa pet zvjezdica.

Šipčić je rekao Srni da će hotel imati 54 smještajna kapaciteta, od čega su četiri luksuzna apartmana.

„Završeni su skoro svi radovi koji se odnose na spoljašnost hotela, a posao će dobiti novih 50 radnika“, istakao je Šipčić i dodao da bi do kraja godine u Andrićgradu trebalo da budu otvoreni vino i rakija bar.

Ona je najavio da je na Vidovdan sljedeće godine planirano otvaranje pozorišta u Andrićgradu, kada će na sceni premijerno biti izvedena opera „Na Drini ćuprija“.

Djordje Sipcic

„Očekujemo da će do Vidovdana 2015. godine cijeli projekat Andrićgrada zaživjeti u punom svjetlu zajedno sa Fakultetom lijepih umjetnosti, koji će biti otvoren“, istakao je Šipčić.

On je naveo da je Andrićgrad u toku ove godine posjetio veliki broj turista iz svih krajeva Republike Srpske i Srbije, ali i Evrope i svijeta i dodao da je do sada najviše bilo turista iz Rusije i Slovenije.

„Ove godine Andrićgrad je posjetilo skoro 200.000 turista što je mnogo više u odnosu na prošlu“, istakao je Šipčić, izrazivši nadu da će taj trend biti nastavljen i u zimskom periodu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,