MSD Višegrad javno uputio pitanje načelniku opštine

17.10.2014.

MSD Višegrad

Mladi socijaldemokrati su više puta pozivali načelnika Višegrada na odgovornost. Opominjali smo ga i podsjećali šta zapravo znači funkcija koju obavlja, jer je to često iz ličnih pobuda a često pod uticajem, sada već bivšeg poslanika, zaboravljao.

Nismo jedinstven slučaj u svijetu da načelnik grada ne predstavlja i ne stoji ispred svojih građana, ali smo je jedinstven po sramoti koju građani osjećaju kada na primjer u grad dolazi srpski patrijarh Irinej, ili ministar kulture Rusije kao i drugi brojni zvaničnici a naš načelnik se ne udostoji ni da ih pozdravi, a kamoli dočeka.

Navršile su se dvije godine kako je Višegrad „birao promjene“ tj. SDS. Da je narod u Višegradu shvatio koliko su obećanja u predizbornoj kampanji 2012. godine obična farsa i demagogija, pokazali su rezultati poslednjih izbora. U Višegradu je 12.10.2014. pobjedio zdrav razum, armija lokalpatriota jasno i odlučno je rekla DA boljitku, a NE prevarama i obmanama, namještenim tenderima, mobingu, prijetnjama i zloupotrebi položaja. Toga dana gradska vlast, a najviše „odgovorni“ načelnik , ne birajući sredstva, mobiliše sve gradske institucije (zloupotrebljava pripravnike) koje su gradskoj vlasti nadređene da se stranački aktiviraju i učestvuju u izbornom danu. Tako smo bili u prilici da kroz grad punom brzinom prolaze vozila Vatrogasnog društva, komunalnih preduzeća ili džip „Dacia Duster“ koji je donacija gradskoj vlasti od nevladine organizacije “Nove nade”, kojima sigurno nije bila namjera da ova donacija bude upotrebljena na ovaj način. Pitamo vas gospodine načelniče, šta bi bilo da se taj dan desio požar u Višegradu? Ko bi spašavao imovinu, ko bi spašavao ljude kad ste mobilisali i ljude na svom radnom mjestu i vozila? Kakvu poruku šaljete nevladinim i drugim organizacijama koji svojim donacijama žele da unaprijede rad lokalnih zajednica?

Najoštrije vas osuđujemo zbog zloupotrebe vašeg položaja i vaše neozbiljnosti. Još jednom ste dokazali da niste dostojni funkcije koju obavljate. Ovaj put, i velika većina građana Višegrada to jasno potvrđuje. I ovaj put vam javno, postavljamo isto pitanje: Ima li smisla da i dalje obavljate funkciju prvog čovjeka grada?

MSD Višegrad