Novi poraz Mladosti

13.10.2014.

FK Mladost - FK Zvjezda 09

ROGATICA – Rogatički fudbalski drugoligaš Mladost sve više tone. Posljednje četiri utakmice izgubila je i u gostima i kod kuće sa katastrofalnim omjerom datih i primljenih golova 4:14.

Zadnji neuspjeh zabilježen je prošle subote, 11. oktobra, na domaćem terenu od trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli „Zvijezde 09“ iz Etno sela Stanišić. Igrači Mladosti jedini gol preimi su bukvalno u finišu utakmice. Igrao se 84. minut. Do tada je Mladost držala kakvu-takvu ravnotežu zahvaljujući odličnim odbranama golmana Dražena Ljubinca koji je na ovoj utakmici bio najbolji pojedinac svoje ekipe. Istakao se odbranama u 55., 58., 79. i 81. minutu, a jedini primljeni gol pao je ne njegovom krivicom. Zakazali su igrači iz zadnje linije koje je pretrčao svježe uvedeni igrač Zvijezde Dražen Grujičić.

Koliko je Zvijezdi značio ovaj pogodak, najbolje se vidi po tome što je cijela ekipe uključujući i golmana Miloša Jovića, koji je sa svog gola otrčao da sa saigračima pred golom domaćina podijeli radost radi vodećeg gola.

FK Mladost - FK Zvjezda 09

Što se tiče napada Mladosti stekao se utisak da se utakmica igrala do sutra, oni ne bi dali gol. Dovoljno je reći da je najbolju šansu za postizanje gola imao bek Nemanja Ćaćić, ali umjesto da šutira direktno na gol, on se odlučio da uposli saigrače iz napada, a oni su i tu izglednu šansu, po običaju, upropastili.

Kako trenutno stvari stoje, ako se ne dogodi čudo u preostalom dijelu prvenstva, biće ovo još jedna loša jesen za fudbalere Mladosti. Prošlu jesen završili su sa 14 bodova. Biće dobro ako se to ponovi i ove jeseni. Bodovni saldo od 7 bodova iz devet kola to ne uliva nadu, jer je ostalo da se odigra još svega četiri kola.

U utakmici sa Zvijezdom 09 trener Mladosti Dragan Jovanović suprostavio je tim u slijedećem sastavu: Dražen Ljubinac, Boban Klisura, Nemanja Ćaćić, Obrad Janjić, Slobodan Đurović, Siniša Tadić, od 60. minuta zamijenio ga Miloš Tomić, Mićo Rajak, Nenad Tošović, Miloš Urta, Danijel Rosić, Darko Nerić.

Bolje od ostalih igrali su već spomenuti golman Ljubinac, Ćaćić, Đurović i Mićo Rajak. Žuti karton dobio je Miloš Tomić.