Obilježena Dječija nedelja u Rogatici

05.10.2014.

Djecija nedelja u Rigatici

OSNOVCI DOBILI NOVE ĐAČKE KLUPE

ROGATICA – U aktivnosti povodom „Dječije nedelje“ koja je okončana danas, 5. oktobra, pod sloganom „Imam pravo da kažem i budem saslušan“ u opštini Rogatica uključila se i Osnovna škola „Sveti Sava“.

Kako reče pedagog Dijana Gojković nosilac aktivnosti bio je Savjet učenika u čijoj organizaciji je upriličena izložba likovnih i literarnih radova svih odjeljenskih zajednica na temu prava djeteta.

Uz to, kao centralna manifestacija, održan je prigodan kulturno-zabavni program u kome su učestvovali učenici okupljeni u recitatorskoj, muzičkoj, literarnoj i folklornoj sekciji. Program je održan u fiskulturnoj sali Škole i uz učenike istom su prisustvovali nastavnici i ostali radnici.

– Ovoj svečanosti, dodala je Gojkovićeva, na opšte zadovoljstvo svih u školi, kao gost prisustvovao je ambasador Republike Slovačke, njegova ekselencija Jan Pšenica, koji je u društvu načelnika opštine Tomislava Puhalca predao 264 đačke stolice, poklon Ambasade na čijem je on čelu, kojim su odmah zamijenjene postojeće, ko zna koliko godina stare stolice u osam kabineta. Vrijednost poklona je 10.000 maraka, od čega je 90 posto obezbjedila Ambasada, a 10 posto je učešće opštine.

U okviru Dječije nedelje, koja je, da podsjetimo, trajala od 29. septembra do danas, 5. ovog mjeseca, u okviru Škole održan je i turnir u malom fudbalu za učenike od 6 do 9 razreda. Pobjednici ovog turnira i autori najbolje ocijenjenih literarnih i likovnih radova biće nagrađeni saglasno Programu aktivnosti tokom trajanja Dječije nedelje u Republici Srpskoj koga je donijelo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite.