Opšti izbori 2014. – Dobar početak u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 12. октобра 2014. 058.ba

Izbori u Rogatici

ROGATICA – Današnji Opšti izbori u Rogatici počeli su tačno u 7 časova bez ikakvih problema, reče član Opštinske izborne komisije Ibro Dumonjić.

Na 25 stalnih i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i kod dva mobilna tima treba da glasa 9439 birača. Prvi rezultati sa biračkih mjesta nagovještavaju dobar izlazak glasača. Primjer za to je biračko mjesto u holu Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici.

Predsjednik ovog biračkog odbora Dragiša Janković reče da prema izvodu iz Centralnog biračkog spiska na ovom biračkom mjestu treba da glasa 975 birača, a oni su primili 980 člasačih listića za sva četiri nivoa glasanja. Do 9,45 časova glasalo je 153 birača, ili više od 15 posto od uklupnog broja upisanih. Na ovom biračkom mjestu prva je glasala Ljiljana Eleta, član biračkog odbora.

Po običaju, na glasanje u ranim časovima prvi izlaze penzioneri sa svojim bračnim drugovima i uopšte starija lica. Glasa se za 36 političkih subjekata ovjerenih od strane Centralne izborne komisije BiH koji su predložili 106 članova biračkih odbora i isto toliko njihovih zamjenika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: