Pobjeda s(p)retnije ekipe

19.10.2014.

FK Mladost - FK Famos

Mladost (Rogatica) – Famos 3:2 (2:1)

ROGATICA – U lijepoj i dinamičnoj igri Mladost je napokon prekinula bodovni post. Na domaćem terenu, danas, nedelja 19. oktobra, pobijeđen je komšija iz Istočnog Sarajeva sa zaslužnih 3:2. Mrežu gostiju u 29. minutu načeo je agilni i na ovoj utakmici najbolji pojedinac Slobodan Đurović, koji je nakon što je na dodavanje Tošovića pretrčao svog čuvara i ispod istrčalog golmana Remića plasirao loptu u prazan gol.

Drugi gol postigao je Tošović nakon što ga je Tadić odlično poslužio centaršutom sa lijeve strane. Ali, gosti se nisu predavali. U 38 minutu postigli su gol nakon što je golman Ljubinac nespretno intervenisao.

U 43. minutu Mladost je ponovo imala veliku šansu, ali je šut Đurovića zaustavila prečka iznad glave golmama Remića.

Početak drugog poluvremena nakratko pripao je gostima. U 49. minutu krajnjim naporom golman Ljubinac spasio je svoju mrežu nakon rezantnog šuta Ognjena Mičića. Gosti su bili u idealnoj šansi i u 50. minutu kada je Plavšić sa svega pet-šest metara šutirao preko gola.

FK Mladost - FK Famos

Svoj treći gol Mladost je postigla u 61. minutu kada je Ćaćić na dodavanje Đurovića iz malo neobičnog položaja postigaso efektan pogodak. Dobru šansu u 69. minutu ponovo je imao Đurović na dodavanje Tadića, ali je uspješno intervenisala odbrana gostiju.

Po starom pravilu kad se ne iskoriste svoje šanse, stiže kazna. Došla je u 81. minutu kada je Močevuć matirao golmama Mladosti postigavši drugi gol na ovoj zanimljivoj utakmici u kojoj je pobijedila s(p)retnija ekipa, za koju su tri osvojena boda zlata vrijedna.

Na ovoj utakmici Mladost je igrala u slijedećem sastavu: Dražen Ljubinac, Ratko Motika, koga je od 56 minuta zamijenio Radoš Zimonjić, Boban Klisura, Obrad Janjić, Nemanja Ćaćić, Miloš Urta, Nenad Tošović, Siniša Tadić, koga je od 89. minuta zamijenio Stefan Milovanović, Slobodan Đurović, Darko Nerić i Goran Balčaković.

Igrač utakmice bio je Slobodan Đurović. Dobru partiju pružili Siniša Tadić, Goran Balčaković, a njima uz bok bili su Nemanja Ćaćić, Nenad Tošović, Darko Nerić i golman Dražen Ljubinac.

Sudio je dosta dobro Bojan Pejić iz Sokoca.

U narednom kolu Mladost putuje u goste ekipi Veleža u Nevesinje. Biće to još jedan derbi začelja.