Podrška selu i sportu na primjeru ŠG „Sjemeć“

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 24. oktobra 2014. 058.ba

Milorad Jagodic sa ucenicima

ROGATICA – Kroz podršku radu područnih osnovnih škola sa krajnjim ciljem zadržavanja mladih na selu i stvaranja baze za rad u procesima eksploatacije šuma, ŠG „Sjemeć“ svakodnevno se iskazuje. Na temelju toga, iz godine u godinu, raste broj kilometara novih puteva i niz drugih načina pomoći seoskom stanovništvu.

U nizu akcija podrške selu i stanovništvu koje još uvijek u njemu živi, bila je i jutros održana skromna svečanost na kojoj je direktor „Sjemeća“ Milorad Jagodić u ime 25 učenika koji ove godine od prvog do osmog razreda sjede u đačkim klupama područne škole na Borikama uručio nove lopte za igranje fudbala, rukometa i odbojke. Primili su ih braća Vitomir, učenik trećeg razreda, i Bojan Marijanović, osmi razred, i Pero Marijanović, peti razred, koji će poklonjene lopte predati svojim učiteljima i nastavnicima za svakodnevnu upotrebu u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

– U našoj školi, reče Bojan Marijanović, koji, usput rečeno, već više od četiri godine stiče fudbalsko znanje u Školi fudbala pri FK Mladost, koju vodi Mladen Simsija, dolazeći i ljeti i zimi na treninge i utakmice čak iz njegovog Babljaka koji je od sjedišta opštine udaljen punih 22 kilometra, fudbal se igra na svakom velikom odmoru, uz redovnu nastavu fizičkog vaspitanja i obavezno na izletima. Uz fudbal, veliki je interes i za odbojku i rukomet, posebno u „maloj“ školi gdje su đaci od prvog do petog razreda.

– „Sjemeć“, rekao je ovom prilikom njegov direktor Milorad Jagodić, ne samo da pomaže razvoj sporta u selima kao što su Borike, nego i u samoj Rogatici. To se posebno odnosi na kupovinu opreme i prevoz sportista. Ne prođe skoro ni jedno gostovanje rogatičkih sportista od najmlađih do seniora, a da za prevoz nisu koristili vozila „Sjemeća“. I ne samo to. „Sjemeć“ je kupio trenerke za sve polaznike Škole fudbala, patike za cijeli tim prvotimki Ženskog rukometnog kluba „Rogatica“ itd.

– Mi ćemo i dalje pomagati razvoj sporta posebno na selu. Voljni smo da materijalno i moralno podržimo svaki sport koji utiče na ostanak mladih u selu ili povratak onih koji su iz ovih ili onih razloga napustili sela i svoja ognjišta, dodao je na kraju Milorad Jagodić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,