Preliminarni i nepotvrđeni rezultati nakon izbornog dana u Višegradu

13. октобра 2014. 058.ba

Izbori u Visegradu-glasanje

POBJEDA SNSD-a NA SVA ČETIRI NIVOA

VIŠEGRAD – U nedelju, 12. oktobra, oko 19:20 časova zatvorena su sva biračka mjesta na području opštine Višegrad, na kojima su punoljetni građani glasali na opštim izborima.

Prema prvim nepotvrđenim podacima biračko pravo u Višegradu je ostvarilo 6.846 građana ili 63 odsto od ukupno upisanih na birački spisak, potvrdio je Boro Ninković, predsjednik opštinske izborne komisije Višegrad.

To je za stotinjak birača više od posljednjih lokalnih izbora u Višegradu, održanih 2012. godine.

Ninković je izjavio da je izborni proces protekao bez većih problema i bez prigovora političkih subjekata, a nadgledalo ga je oko 350 posmatrača političkih subjekata, međunarodni, kao i posmatrači nevladinih organizacija. Izborni proces obezbjeđuju i pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Cvijanovićeva ispred Ivanića

Nakon završetka izbornog procesa oko 23 časa u opštinsku izbornu komisiju Višegrad pristigli su prvi rezultati prebrojavanja glasova na opštim izborima, za srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

Prema podacima sa 24 biračka mjesta u Višegradu Željka Cvijanović je dobila 3616 glasova ili 53 odsto od važećih listića, dok je Mladen Ivanić dobio 2762 glasa ili 40,47 odsto.

Treći kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Goran Zmijanac, u Višegradu je dobio 66 glasova.

Dodik ispred Tadića

Prema prvim preliminarnim i nepotvrđenim rezultatima Opštinske izborne komisije Višegrad Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske u Višegradu je dobio 3560 glasova, ili 52,18 odsto od važećih listića.

Kandidat Saveza za promjene, Ognjen Tadić, na 24 biračka mjesta u Višegradu dobio je 2595 glasova, ili 38 odsto od važećih listića.

Najviše glasova Mitrašinovićevoj

Prema podacima Opštinske izborne komisije Višegrad za Predstavnički dom parlamenta BiH najviše glasova u Višegradu dobio je Savez nezavisnih socijaldemokrata – 3426 ili 50,21 odsto od važećih listića. Slijedi Srpska demokratska stranka sa 2006 glasova ili 29,4 odsto.

Najviše glasova za sastav Narodne skupštine Republike Srpske, u Višegradu, dobio je Savez nezavisnih socijaldemokrata – 2784, ili 40,8 odsto. Slijedi koalicija SDS-penzioneri PUP-Radikali SRS RS sa 1920 glasova, ili 28,14 odsto. PDP je dobio 409, koalicija DNS-NS-SRS 331, Srpska napredna stranka 164 glasa, te lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića 160 glasova.

Prema nepotvrđenim, preliminarnim rezultatima najviše glasova za Parlament BiH u Višegradu, 2553, dobila je Sonja Mitrašinović, kandidat SNSD-a. Slijedi Aleksandra Pandurević, kandidat SDS-a, sa 1307 glasova, dok je kandidat SNSD-a, Staša Košarac dobio 1081 glas.

Petrović ispred Kojića

Od 10 višegradskih kandidata za Narodne poslanike Skupštine Republike Srpske najviše glasova na 24 birališta u opštini Višegrad, 2389 ili 35 odsto, dobio je Pero Petrović, kandidat SNSD-a.

Miroslav Kojić, kandidat koalicije SDS-PUP-SRS dobio je 1767 glasova ili 25,9 odsto.

Slijede Vladan Andrić iz PDP-a, sa 328, te Predrag Maljukan, kandidat koalicije DNS-NS-SRS, koji je dobio 293 glasa u Višegradu.

Po riječima Bora Ninkovića ovim glasovima će biti priključeni i glasovi u odsustvu, nepotvrđeni i listići za glasanje putem mobilnog tima.

Nakon provjera i eventualnih prigovora Centralna izborna komisija BiH će narednih dana objavljivati zvanične preliminarne izborne rezultate, a konačne do 11. novembra.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: