Promocija knjige Milenka Jevđevića

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 24. октобра 2014. 058.ba

Milenko Jevjdevic u Rogatici

ROGATICA – U organizaciji Narodne biblioteke u Rogatici sinoć, 23. oktobra, u punoj čitaonici ove ustanove ljubitelja lijepe pisane riječi promovisana je četvrta po redu, a prva proze, knjiga Milenka Jevđevića (51), Rogatičanina, bivšeg oficira JNA i Vojske RS sa najvećim vojnim školama uključujući i Generalštabnu školu koju je završio kao najbolji u klasi, koji sada živi i radi u Banja Luci.

Radi se o zbirci pripovjedaka sa naslovom „Prst pukovnika Zeka“ čiji je izdavač Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Banja Luka. Recenzenti knjige su Ranko Pavlović iz Banja Luke i Milica Bakrač iz Nikšića, a o knjizi su govorile profesor Anđelka Đerić, direktor Biblioteka u Rogatici, i profesor doktor Danka Mitrović iz Srednjoškolskog centra u Višegradu.

Milenko Jevjdevic u Rogatici

– U knjizi su, rekla je Anđelka Đerić, četiri priče iz posljednjeg otadžbinskog rata, dvije poratne, dvije autobiografskog i jedna putopisnog karaktera iz savremenog perioda.

A Danka Mitrović reče da je Milenko Jevđević čovjek kakav bi on u stvari i trebao da bude – obrazovan, čestit, religiozan, iskren, običan u neobičnom vremenu. Takve su i njegove priče iz knjige „Prst pukovnika Zeka“, koja je zbirka autobiografskih pripovjedaka po strukturi potpuno dovršenih i osamostaljenih, ali međusobno povezanih tematski ili osnovnom emocijom pri čemu je ta veza tako suptilno i prefinjeno iskazana da se ne osjeti prelazak iz jednog u drugi vijek, od jedne do druge priče.

Milenko Jevjdevic u Rogatici

U muzičkom dijelu na ovom zapaženom kulturnom događaju u Rogatici učestvovale su magistar harmonike Danijela Gazdić i magistar solo pjevanja Danijela Hršum iz Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

Promocije knjige Milenka Jevđevića sa istim promoterima ojačanim sa Hadži Brankom Nikitovićem održaće se večeras u 19 časova u prostorijama Gradske galerije u Višegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,