Stručna predavanja uz 50. poljoprivrednoj izložbi u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 04. октобра 2014. 058.ba

Predavanja o poljoprivredi u Rogatici

ŠEPAVOST OVACA, PLASTENICI I PLAMENjAČA U CENTRU PAŽNjE

ROGATICA – Pedesetoj jubilarnoj regionalnoj poljoprivrednoj izložbi koja je danas održana u Rogatici i ove godine posvećena su stručna predavanja o najaktuelnijim temama vezanih za poljoprivredu i selo.

Organizacioni odbor pri Administrativnoj službi opština, kao organizator izložbe, opredijelio se za tri teme koje su sinoć, 3. oktobra realizovane u sali Skupštine opštine.

Prva je „Zarazna šepavost ovaca“ o čemu je pred više od 40 poljoprivrednih proizvođača, poljoprivrednih i veterinarskih stručnjaka i drugih znatiželjnika govorio profesor doktor Dragutin Mataragić.

Druga tema bila je „Nove tehnologije plasteničke proizvodnje“. Predavač je bio profesor doktor Mile Dertić i treća „Plamenjača krompira“ o čemu je prisutnim govorio profesor doktor Vojislav Trkulja, direktor Poljoprivrednog instituta Republike Srpske u Banja Luci.

Iako su vremenski bili ograničeni na 30 minuta, visokostručni i iskusni predavači uspjeli su da prenesu osnove iz svojih predavanja koja će prisutnim biti sigurno od velike koristi u njihovom radu bilo da se radi o borbi sa sve prisutnijom pojavom šepavosti kod ovaca od koje nisu pošteđeni papkari u cijelom svijetu, proizvodnji i zaštiti biljaka u sve većem broja plastenika, ili plamenjači krompira i paradajza koja je ove kišne i vlažne godine nanijela velike štete uzgaivačima krompira po čemu je Rogatica posebno poznata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,