Uskoro završetak radova na studentskom domu i Bogoslovskom fakultetu

24.10.2014.

Mutabdzija i VAM

FOČA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija i predstavnik austrijske kompanije potpisali su danas aneks ugovora o modernizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji se odnosi na završetak izgradnje Studentskog doma i obnovu zgrade Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči, ukupne vrijednosti 2,3 miliona evra.

Realizacija aneksa ugovora, koji je Mutabdžija potpisao sa regionalnim direktorom kompanije “Bilfinger VAM Anlagentehnik GmbH Austrija – BIS VAM” Mirzom Masudom, trebalo bi da počne u što kraćem roku.

Mutabdžija je rekao da projekat modernizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu traje duže od godinu dana i da obuhvata nabavku opreme vrijednosti od 5,1 milion evra, građevinske radove od 2,3 milion evra na Studentskom domu u Foči i rekonstrukciji zgrade Bogoslovskog fakulteta, te nabavku dodatne opreme od 1,6 miliona evra.

“Na ovaj način projekat `dva A` ide u svoju punu realizaciju”, rekao je Mutabdžija novinarima nakon potpisivanja aneksa ugovora o modernizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu – faza dva A.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, koji je prisustvovao potpisivanju aneksa ugovora, rekao je da je nesumnjivo riječ o najznačajnijem projektu za razvoj ovog univerziteta.

“Oprema koju ćemo nabavljati, i to već početkom ljetnjeg semestra, namijenjena je prije svega obuci studenata, podizanju izlaznog znanja i spremnosti za uključivanje u privredne tokove odmah nakon završetka studija”, rekao je Grujić.

Regionalni direktor kompanije “Bilfinger VAM Anlagentehnik GmbH Austrija – BIS VAM” Mirza Masud izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja aneksa ugovora, ističući da su na ovaj način stečeni uslovi za njegovu realizaciju.