Basplatna kontrola šećera u krvi

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. новембра 2014. 058.ba

Dijabetes Rogatica

UZ 14. NOVEMBAR SVJETSKI DAN DIJABETESA U ROGATICI

ROGATICA – Povodom 14. novembra Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa kao bolesti koja podjednako napada i stare i mlade, danas, je ekipa Doma zdravlja u Rogatici, koju su sačinjavale ljekar i dvije mediinske sestre, na platou pred motelom „Park“, upriličila je akciju besplatne kontrole šećera u krvi.

Iako je akcija trebala da traje od 12 do 13 časova, radi velikog interesa građana produžena je za skoro pola sata i sudeći po njenim rezultatima, dijabetes nije bolest kojoj su podložni Rogatičani. Od 53 stanovnika ovog grada, koliko ih se odazvalo na akciju, kod velike većine šećer je u granicama normale. Samo njih 7 su „stari“ dijabetičari. Ostali su zdravi, ali to ne znači da u cilju preventive ne treba vodite računa kad se i šta jede i posebno s vremena na vrijeme otići na kontrolu šećera, reče doktorica Sanja Limić, iz Hitne pomoći Doma zdravlja „Rogatica“ koja je pratila ovu akciju.

Dijabetes Rogatica

Uporedo sa ovom akcijom, radnici Doma zdravlja „Rogatica“ na osnovu naredbe načelnika opštine Tomislava Puhalca privodi kraju obaveznu jesenju sistemsku deratizaciju kojom su obuhvaćena, idući od periferije ka centru opštine, sva individualna domaćinstva, stambeni fond u drževnom i privatnom vlasništvu, individualne zanatske i ugostiteljske radnje, objekti preduzeća i javnih ustanova, osnovne i srednja škola, dječija obdaništa, zelene i druge javne površine, komnulanna infrastruktura, otvoreni i zatvoreni kanali, deponije smeća i svi ostali objektu na području opštine gdje postoje mogućnosti prisustva glodara.

Kako rekoše u Domu zdravlja građani su podržali i ovu akcviju čiji je cilj zaštita ljudi i imovine od miševa i drugih glodara koji ove jeseni, u nedostatku hrane u prirodi, masovno ulaze u naselja i objekte.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: