Blokiran račun zbog tužbe bivšeg predsjednika

SRNA - Aleksandra Janković - 11. новембра 2014. 058.ba

Organizacije porodica zarobljenih u Foci

FOČA – Račun opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Foče blokiran je krajem prošlog mjeseca zbog sudske presude o isplati 16.890 KM, na osnovu tužbe bivšeg predsjednika ove organizacije Gavre Eleza.

Elez je još prije nekoliko godina tužio Organizaciju zbog neisplaćenih honorara za funkciju koju je obavljao, a dugovanja su sa 5.000 KM, sa kamatama, porasla na 11.000 KM, dok su ostatak troškovi Suda i advokata.

U Organizaciji porodica poginulih, čiji je godišnji budžet 29.000 KM, kažu da nisu u stanju da isplate sudsku presudu i da pomoć očekuju od opštine, koja je njihov glavni finansijer.

„Bez pomoći opštine, ne možemo riješiti problem“, kaže predsjednik opštinske Organizacije porodica poginulih boraca Milan Nikolić.

Osim stalno zaposlenog sekretara, u ovoj organizaciji odnedavno radi i jedan pripravnik, a zbog blokade računa njihove plate su dovedene u pitanje.

U Organizaciji se nadaju da će, na osnovu krivične prijave koju su podnijeli protiv bivšeg predsjednika Gavre Eleza, kojom ga terete da je falsifikovao odluku o honoraru, čitav sudski postupak biti ponovljen.

„Očekujemo da će se u krivičnom postupku dokazati da smo u pravu, jer smatramo da je sporna odluka o honoraru tadašnjeg predsjednika“, rekao je Nikolić.

Bivši predsjednik Organizacije Gavro Elez odbacuje optužbe da je krivotvorio odluku i navodi da je za nju glasalo pet od devet članova Predsjedništva.

„To su laži i izmišljotine. Četiri člana Predsjedništva su svjedočila na Sudu da je odluka donesena na vrijeme, a ja sam bio peti član. Sud je svoje rekao“, naveo je Elez.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da je Organizacija porodica poginulih, međusobnim tužbama, sama sebe dovela u ovakvu poziciju, a da prethodno budžetom nije predviđela sudske troškove.

„Opština redovno izmiruje svoje obaveze prema Organizaciji porodica poginulih, koje su planirane opštinskim budžetom, a problem dodatnih troškova i blokade njihovog računa pokušaćemo da riješimo rebalansom budžeta, o čemu će odlučiti odbornici Skupštine opštine“, rekao je Mašić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,