Do kraja godine predati nelegalno naoružanje

SRNA - Aleksandra Janković - 26. novembra 2014. 058.ba

Predati oruzje u FOci

FOČA – U okviru kampanje „Biraj život bez oružja“, koju provodi Centar javne bezbjednosti Istočno Srajavo, pripadnici policije i članovi organizacija koje podržavaju kampanju dijelili su danas na gradskom trgu u Foči promotivni materijal, kako bi građane informisali o mogućnosti predaje nelegalnog naoružanja.

Zakon o amnestiji, koji je stupio na snagu 1. septembra prošle godine, a na osnovu kojeg građani mogu bez ikakve kazne predati oružje koje nelegalno posjeduju, važi do kraja ove godine.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Foča Velimir Kostović pozvao je građane, koji posjeduju nelegalno naoružanje, da iskoriste mogućnost koju pruža zakon o amnestiji.

„Zakon garantuje zaštitu građanima koji dobrovoljno predaju naoružanje od bilo koje vrste gonjenja“, istakao je Kostović.

On je naveo da je policija u Foči, od stupanja na snagu Zakona o amnestiji, prikupila pet pušaka različitog kalibra, jedan pištolj, četiri minsko-eksplozivne naprave, oko 9.000 komada municije i dva ručna raketna bacača- zolje.

Kostović je posebno skrenuo pažnju građanima da ne manipulišu minsko-eksplovnim sredstvima, već da pozovu besplatan broj 122 u najbližoj policijskoj stanici da bi nadležni izašli na lice mjesta i uklonili takva sredstva.

On je upozorio da će, nakon prestanka važenja Zakona o amnestiji, svi koji posjeduju nelegalno naoružanje biti krivično i prekršajno gonjeni.

Kostović je dodao da je primarni cilj kampanje „Biraj život bez oružja“ smanjivanje ilegalnog naoružanja i incidenata u vezi sa posjedovanjem naoružanja, te povećanje opšte bezbjednosti. Kampanju finansira EU, a podršku su pružili i Međunarodni Crveni krst, UNDP, OEBS i Unicef.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,