Kampanja “Biraj život bez oružja”

25.11.2014.

Trg u Foči

FOČA – Cilj kampanje “Biraj život bez oružja”, koju provodi Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, jeste da se animira i informiše što veći broj građana da bez ikakvih posljedica mogu predati oružje i minsko–eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju.

Iz CJB Istočno Sarajevo podsjećaju da su Zakonom o amnestiji, koji je stupio na snagu 1. septembra 2013. godine, dobrovoljnom predajom ilegalnog oružja građani oslobođeni svih sankcija.

Povodom realizacije kampanje, sutra će na Trgu kralja Petra u Foči, od 11.00 do 13.00 časova, policijski službenici dijeliti promotivni materijal.

Izjavu za novinare u 11.00 časova daće načelnik Stanice javne bezbjednosti Foča Velimir Kostović.

Kampanju “Biraj život bez oružja” organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a finansira Evropska unija.

Kampanja se provodi uz podršku Centra za kontrolu streljačkog i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Evropi, UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Misije OEBS-a u BiH, Vlade Velike Britanije, UNICEF-a i “Vrld fjučr kensl” /WORLD FUTURE COUNCIL/. Projekat je usklađen sa Međunarodnim standardima za kontrolu malog oružja.