Košarkaši Sutjeske dočekuju Borac

17.11.2014.

KK Sutjeska - KK Heo

FOČA – Dugo su čekali i na kraju i – dočekali. Ljubitelji sporta u Foči mogu polako da se spremaju jer ih očekuje prava košarkaška predstava. Sutra, od 19:00 časova, Sutjeska će u prvoj utakmici koju će u novoj sezoni odigrati pred svojom publikom, dočekati ni manje ni više nego – do sada neporaženi banjalučki Borac.

Pred ovaj važan duel, stanje u taboru Fočaka mobilno. Za vikend su pauzirali, ali mjesta za odmor nije bilo. Nakon poraza u Ugljeviku na otvaranju sezone, još uvijek zvanični vicešampioni Srpske žele do prve pobjede. A da li i mogu do nje?

– Mi vjerujemo u sebe, pa samim tim i u trijumf Sutjeske sutra – počinje priču plejmejker Fočaka, Dejan Radović. – Borac je sjajna ekipa, svjesni smo kakvog ozbiljnog i kvalitetnog rivala ćemo imati naspram sebe. Da se ne zavaravamo, ne očekuje nas ni malo lak zadatak. Ali, imamo i mi svoje adute. Želimo ovu pobjedu, moramo se iskupiti za poraz koji smo pretrpili od Rudara na premijeri.

Protivnika iz Banja Luke, po svemu sudeći, u Sutjesci maksimalno respektuju. Gdje je onda prednost domaćih u odnosu Karalićevu četu?

– Prije svega publika, ona je naš šesti igrač. Mi smo imali i više vremena da se pripremimo za ovaj susret, jer smo za vikend bili slobodni. Sa druge strane, Borac je imao samo dan, dva da se fokusira na nas, jer su u subotu igrali prvenstvenu utakmicu. Možda baš tu leži naša najveća prednost u odnosu na protivnika. Ali, da se ne bavimo drugima. Najvažnije je da mi damo sve od sebe i da odigramo dobro. Po mom mišljenju, šanse su pola-pola – realan je Radović.

Iako su u prethodnom periodu sa povredama kuburili Goran Bodiroga i Stefan Ivanović, u Sutjesci vjeruju da će oba igrača sutra ipak biti u timu.