KUD “Bikavac” oduševio publiku u Beču

02.11.2014.

KUD Bikavac u Becu

VIŠEGRAD – Članovi kulturno–umjetničkog društva ⁄KUD⁄ “Bikavac” iz Višegrada predstavili su se na koncertu u Beču, uz poruku da im je zajednički jezik pjesma i da imaju isti san – igru.

“Djevojčice i dječaci uzrasta do 16 godina u narodnim nošnjama, praćeni gromoglasnim aplauzom, pokazali su da znaju da igraju i pjevaju, te da se svrstavaju u velike igrače koji čuvaju tradiciju od zaborava”, rekao je potpredsjednik KUD-a “Bikavac” Mladenko Tasić.

On je podsjetio da KUD “Bikavac” postoji deset godina i da iza sebe bilježi uspješne rezultate sa više od 100 članova djece i omladine svih uzrasta.

Tasić je rekao da se višegradsko društvo predstavilo u najboljem svjetlu, sa koreografijama “Srbija” i “Vlaške igre”.

KUD Bikavac u Becu

“Dugi niz godina sam u KUD-u i volim igru i pjesmu, ali i prijateljstva, druženja i putovanja, a ovo je upravo jedno od tih koje ćemo dugo pamtiti”, rekao je umjetnički rukovodilac KUD-a “Bikavac” Vlatko Trifković.

Organizator koncerta u Beču Sanja Jovanović izjavila je Srni da je srećna što su Višegrađani došli u Beč da s ponosom pokažu svoju izvornu narodnu kulturu i tradiciju.

Ona je istakla da Srpsko kulturno–umjetničko društvo “Karađorđe” iz Beča iz godine u godinu okuplja sve više djece i da se masovnošću na najljepši način prenosi poruka uspješnog rada, što je velika pohvala i motivacija ne samo u Beču, već i u svijetu.

“Posebno se radujem gostima iz Višegrada koji su uveličali naš koncert svojom igrom i nadam se da ćemo ovo prijateljstvo nastaviti i u budućem periodu”, kaže Jovanovićeva.

Organizator koncerta, koji prikazuje šarolikost u folklornom stvaralaštvu, a istovremeno i određene sličnosti kulturnog nasljeđa je Srpsko kulturno–umjetničko društvo “Karađorđe” iz Beča.