Maglić izgubio u gostima

16.11.2014.

OK Slavija - OK Maglic

FOČA – Odbojkašice Slavije su sinoć u svojoj dvorani savladale Maglić sa 3:1, poslije nešto manje od dva sata igre, u utakmici 8. kola Prve lige Republike Srpske.

Sjajnim servisom Nikoline Bodiroge gošće iz Foče otvaraju ovaj meč i na prvi tehnički tajm aut odlaze sa 8:1. Nastavile su one i dalje u tom ritmu, pa je drugi tehnički tajm aut bio pri rezultatu 16:10. Činilo se da izabranice Mladena Obrenovića idu ka rutinskom osvajanju uvodnog seta, međutim utakmica se potpuno okrenula.

Jedna od najiskusnijih igračica Slavije, Vanja Pandurević, pri rezultatu 17:10 za Maglić morala je da napusti igru zbog istegnuća ligamenata. To kao da je dalo motiv “Sokolicama” i oni po prvi put stižu do izjednačenja na 20:20. Povele su gošće 22:20, a poslije tajm auta Slavija veže pet poena i dobija prvi set.

Drugi set takođe bolje otvaraju gošće. Ponovo vode na oba tehnička tajm auta (3:8, 10:16), ali se ponovo izabranice Miroslava Lučića vraćaju u meč. I pored jedne izuzetno sumljive sudijske odluke, koja dovodi Maglić na tri meč lopte, vraćaju se na 24:24, ali gube drugi dionicu igre 24:26.

Kako se utakmica bližila kraju tako se kvalitet odbojke u Istočnom Sarajevu dizao. Može se reći da su treći i četvrti set donijeli izuzetno kvalitetnu i zanimljivu odbojku. U završnicama setova Slavija ipak na kraju uspjeva da se bolje snađe i osvoji ih sa 25:19, odnosno 25:22.

U narednom kolu Slavija putuje u Bileću, i time završava prvi dio sezone, dok će Maglić u Foči dočekati Crvenu zvijezdu.

SLAVIJA – MAGLIĆ 3:1
(25:22, 24:26, 25:19, 25:21)

Sportska dvorana “Slavija”.
Gledalaca: 100.
Sudije: Ana Vasiljević i Dragan Gutalj (oboje Pale).

SLAVIJA: Tanasković, Košarac, Bošnjak, Papaz, Crnogorac, Janjić, Pandurević, Oro, Guja, Stojanović, Ateljević, Kovač. Trener: Miroslav Lučić.

MAGLIĆ: Pejović, Vrećo, Mašić, Krunić, Vuković, Slijepčević, Perišić, Bodiroga, Jaglunčić, Jegdić, Radović, R. Vuković. Trener: Mladen Obrenović.