Mladost osvojila zlatne bodove

02.11.2014.

FK Mladost

ROGATICA – U dvanaestom, posljednjem, kolu jesenjeg dijela prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok, rogatička Mladost bila je na velikom iskušenju. Iako je igrala na domaćem terenu, protiv sebe je imala respektabilnog protivnika u imenjaku iz Bogutova Sela kod Ugljevika, koja je sakupila solidan fond bodova i u utakmicu je ušla da se nadigrava i eventualno ušićari koji bod, rogatička Mladost je igrala u grču.

Želja da što prije dođu do vodećeg pogotka jednostavno njene igrače sputavala je u igri. Mnogo toga nije im polazilo za nogom, pa su igrači gostujeće ekipe djelovali sigurnije i u nekim dijelovima utakmice bili bolji i čak imali i zrelije šanse za voćstvo. Tako je u 33. minutu rezantan šut sa 20-tak metara Đurđevića krajnjim naporom izbacio u korner golman Mladosti Ljubinac. Ljubinac je svoj tim spašavao i u nekoliko drugih prilika, a vrhovima prstiju skrenuo je loptu pa je ona udarila u stativu u 65. minutu nakon opravdano dosuđenog penala. Sa bijele tačke tukao je najbolji igrač gostiju i jedan od vodećih golgetera lige Marko Nešković.

Sudija Bojan Pejić iz Sokoca, opet opravdano, u 77. minutu dosudio je penal i u korist rogatičke Mladosti. Loptu sa bijele tačke uputio je najbolji stijelac tima Slobodan Đurović, ali je njegov mlak šut odbranio golman gostiju.

Slobodan Đurović

Slobodan Đurović

I kad su se malobrojni promrzli gledaoci nezadovoljni viđenim od strane domaće ekipe počeli napuštati gledalište, u 87. minutu Đurović je iz dubine dobio loptu pred golom gostiju. Varkom se oslobodio svog čuvara i manirom rasnog golgetera iz okreta sa 7 do 8 metara loptu je pored nemoćnog golmana gostiju poslao u lijevi ugao gola i postavio konačan rezultat utakmice – Mladost (Rogatica) – Mladost (Bogutovo Selo) 1:0.

Ovim, 10-tim, golom Đurović ne samo da se iskupio za promašeni penal i svojoj ekipi donio zlata vrijedne bodove sa kojim je pobjegla od začelja tabele, jer je u ukupnom zbiru osvojila 13 bodova, nego se izjednačio na listi strijelaca Druge fudbalske lige, grupe istok, sa Markom Neškovićem iz Mladosti iz Bogutova Sela.

Na ovoj utakmici rogatički drugoligaš po odluci trenera Dragana Jovanovića igrao je u slijedećem sastavu: Dražen Ljubinac, Nemanja Ćaćić, Ratko Motika, koga je u 88. minutu zamijenio Stefan Milovanović, Boban Klisura, Miloš Urta, Obrad Janjić, Siniša Tadić, Slobodan Đurović, Nenad Tošović, Mićo Rajak, Miloš Tomić.

Igrač utakmice je Slobodan Đurović, uz koga su nešto bolji od ostalih bili golman Ljubinac, Ćaćić, Tošović i Mićo Rajak.

Žute kartone dobili su: Đurović, Ćaćić, Tadić i Tošović.

Tekst i foto: Sreten Mitrović