Najčešći nedostatak vozila loš kvalitet ulja u kočnicama

SRNA - Aleksandra Janković - 18. новембра 2014. 058.ba

Kontrola vozila u Foci

FOČA – Najčešći nedostatak vozila u Foči je slab kvalitet ulja u kočnicama, pokazala je današnja akcija besplatne kontrole ispravnosti vozila, koju je obavila stručna služba Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Viši stručni saradnik za tehničke službe u AMS Srpske Predrag Likokur upozorava da je kvalitet ulja u kočnicama kod većine pregledanih vozila loš, a upravo taj nedostatak često je uzrok saobraćajnih nezgoda.

Na dvije lokacije, kod Auto-moto društva Foča, i na magistralnom putu na izlazu prema Goraždu, pregledano je više desetina vozila.

U preventivnoj akciji pod nazivom „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“ na vozilima je kontrolisana rashladna i kočiona tečnost, dubina šara na gumama i ispravnost svjetlosne signalizacije. Stručnjaci AMS Republike Srpske otklanjali su manje kvarove i vozačima davali savjete za zimske uslove vožnje.

U akciji, koja je trajala dva časa, učestvovali su i pripadnici Saobraćajne policije iz Foče, ali vozači kod kojih su uočeni nedostaci nisu kažnjavani, s obzirom na to da je ovo bila preventivna kontrola.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: