Obilježen Dan borbe protiv dijabetesa

SRNA - Aleksandra Janković - 14. новембра 2014. 058.ba

Dan borbe protiv dijabetesa u Foci

FOČA – Udruženje dijabetičara iz Foče, u saradnji sa studentima Medicinskog fakulteta iz ove opštine, organizovalo je akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska, povodom Dana borbe protiv dijabetesa.

Član predsjedništva Udruženja dijabetičara Slavko Đorđević kaže da je u Foči oko 1.600 oboljelih od dijabetesa, ali da se svega njih oko 50 obratilo Udruženju.

„LJudi su neaktivni, ne žele da dođu i da se registruju. Mi se trudimo, organizujemo akcije mjerenja šećera u okolnim gradovima i u Foči, a isto ćemo uraditi i u mjesnim zajednicama. Organizovaćemo izlete u planinarske domove, da se družimo i šetamo, da smo što više aktivni, jer šećer ne voli tugu“, rekao je Đorđević.

S ciljem prevencije bolesti i zdravog načina života, Udruženje dijabetičara ovakvim akcijama želi da ukaže na potrebu redovne kontrole šećera u krvi.

Kao i ranijih godina, veliki broj stanovnika Foče danas je iskoristio priliku da prekontroliše zdravlje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,