Obilježen Dan prava djeteta

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 20. новембра 2014. 058.ba

Dan djeteta u Rogatici

MOJ GLAS MORA DA SE ČUJE

ROGATICA – Narodna biblioteka i Javna ustanova Dječiji vrtić „Bambi“ u Rogatici danas su zajednički obilježili 20. novembar Međunarodni dan djeteta i 56. rođendan UN-ove Konvencije o pravima djeteta.

Tim povodom Dramsko-recitatorska družina Narodne biblioteke i najmlađi iz vrtića „Bambi“ upriličili su scenski program u kome je pod motom „Svi smo djeca bili“ održan poučni čas kroz koji su starijim, ma gdje bili i šta radili, poručili da djeca imaju pravo na život, pravo na ime i državljanstvo, pravo na život sa roditeljima, pravo na izražavanje svoga mišljenja i tako redom do poruke „moj glas mora da se čuje“ i „moja želja moje pravo“. Tu su i poruke o pravu na zdravstvenu zaštitu, pravo na obrazovanje, pravo na zaštitu od nasilja i zanemarivanja, pravo na odmor, igru i kulturne aktivnosti…

Dan djeteta u Rogatici

Uz to, rečeno je ovom prilikom, da je u posljednjih 10 godina poginulo preko dva miliona djece u ratovima, da od posljeica rata preko 10 miliona djece iz cijelog svijeta ima teško psihičko oštećenje, da 30 miliona djece živi u ratnim područjima i da su u 26 zemalja djeca ispod 15 godina vojnici na zadatku.

Upriličen je i zajednički snimak sa koga se vidi najveći dio onoga na što djeca upozoravaju i traže od starijih.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,