Odbojkašice Maglića srušile Zvijezdu, sledeća Derventa

26.11.2014.

OK Maglic

FOČA – Nisu uzele čitav plijen, ali su u subotu stigle do trijumfa i upisale nova dva boda. U krajnje neizvijesnoj i zanimljivoj utakmici, odbojkašice Maglića prošlog vikenda uspjele su da naprave preokret i savladaju neugodnu Crvenu Zvijezdu iz Obudovca rezultatom 3:2, po setovima 18:25, 22:25, 25:18, 25:19, 15:9.

Na kraju su se radovale, ali na početku susreta djelovalo je da bi gošće lako mogle Foču napustiti uzdignuta čela.

– Prva dva seta odigrali smo u grču, nije to bila ta ekipa – priča trener Maglića, Mladen Obrenović. – Kada smo shvatili da je vrag odnio šalu, vratili smo se u život. Zaigrali smo dosta bolje, došli do naše prepoznatljive igre. Uz nekoliko izmjena došli smo do izjednačenja, na kraju nam je pošlo za rukom da potpuno prelomimo meč u našu korist. Crvena Zvijezda se još jednom pokazala kao izuzetno kvalitetna ekipa, koju karakteriše odlična igra u polju.

Meč sa timom iz Obudovca već je pao u zaborav, jer su pripreme za naredni derbi uveliko u toku. U nedelju u Foču stiže prvoplasirana ekipa Dervente.

– Po mom mišljenju oni su jedni od najozbiljnijih pretendenata za šampionsku titulu. Lideri su na tabeli, što samo po sebi dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Na otvaranju sezone porazili su nas na njihovom terenu sa 3:0. Potajno želimo to da im vratimo u nedelju. Smatram da ako djevojke odigraju kako znaju i ako svaka od njih da svoj maksimum ne bi bilo iznenađenje i da ih savladamo. Ali, ulogu favorita ipak prepuštamo Derventi – jasan je prvi strateg Maglića, Mladen Obrenović.

Kvaliteta imaju, a obzirom da igraju na domaćem terenu, uz podršku sa tribina, nije isključeno da lider u nedelju padne u Foči.