Održana godišnja Skupština PD Sjemeć

18.11.2014.

Rogatica-panorama

Povjerenje Ćajiću

ROGATICA – Članovi Planinarskog društva Sjemeć iz Rogatice održali su redovnu godišnju Skupštinu na kojoj nije bilo prilike za usvajanja izvještaja.

U proteklom periodu od poslednjeg zasjedanja Skupštine koja je održana u novembru 2013. godine u društvu je vladao totalni nerad i nisu provođene aktivnosti. Iz tog razloga, a radi boljeg i aktivnijeg rada, izvršene su promjene u organima PD Sjemeć i dopune u Statutu kao i reizbornost u Upravnom odboru koji će u narednom periodu brojati pet članova.

Informaciju o radu Upravnog odbora trebao je da podnese dosadašnji predsjednik Slobodan Perković, međutim on se nije ni pojavio na zasjedanju najvećeg organa društva što je bio dodatni signal da bi ova Skupština osim izvještajnog trebala imati i izborni karakter.

Predsjednik Skupštine Miroslav Ćajić upoznao je članove koji sačinjavaju ovo tijelo, a to su po Statutu društva planinari sa aktivnim članskim markicama za tekuću godinu, da se smanjuje broj članova UO radi boljeg i ekspeditivnijeg rada sa dosadašnjih 15 na pet članova, kao i o drugim izmjenama i dopunama Statuta PD Sjemeć koje su jednoglasno usvojene.

Nakon inicijative koju je podnijela nekolicina starijih planinara i članova društva, a radi neaktivnosti i nerada dosadašnjeg predsjednika i članova UO, izvršeno je njihovo razriješenje a potom se pristupilo novim izborima pa su u UO Planinarskog društva Sjemeć izabrani Miroslav Ćajić, Davor Vukašinović, Slobodan Brkić, Ivana Puhalac i Boro Brusin.

Radi sukoba interesa ostavku na mjesto predsjednika Skupštine podnio je Miroslav Ćajić, dok je na njegovo mjesto imenovan Slaviša Vukašinović.

Na kraju Skupštine donesen je zaključak da u narednih petnaestak dana UO napravi plan rada za narednu 2015. godinu u kojoj će glavni cilj biti usmjeren na izvođenju većeg broja planinarskih, speleoloških i ekoloških akcija na području opštini Rogatica, radovi na izgradnji planinarskog doma u Štavnju kao i omasovljenje društva.

Odmah po završetku Skupštine održan je i sastanak Upravnog odbora PD Sjemeć gdje je za novog predsjednika imenovan Miroslav Ćajić, umjesto dosadašnjeg Slobodana Perkovića.