Okrugli sto o temi „Žene, mir i politika“

12. novembra 2014. 058.ba

Nove nade u Cajnicu

ČAJNIČE – Demokratski centar „Nove nade“ iz Foče juče je u Narodnoj biblioteci „Branko Ćopić“ Čajniče sa početkom u 11,00 časova, održao okrugli sto o temi „Žene, mir i Politika“ na kojem je ukazano o neravnopravnom položaju žena u društvu ali i potrebi njihovog većeg angažmana i prisustva u političkom djelovanju i odlučivanju.

Iako brojke pokazuju kako su žene u BiH brojnije od muškaraca, njihovo prisutvo na važnim rukovodećim mjestima je veoma malo.

– „Demkratski centar „Nove nade“ u Foči radi od 1998. godine. Cilj ove organizacije je razvoj civilnog društva i demokratije. Do sada smo imali veliki broj projekata, koje smo uspješno završili. Trenutno radimo projekat sa fondacijom „FRIDRICH EBERT“ „Žene, mir i Politika“ čiji je cilj poboljšavanje uloge žene u javnom i kulturnom životu zemlje, a posebno osnaživanje žena u Politici. Ovo je serija okruglih stolova koje radimo na području Gornje-Drinske Regije, tačnije Foča, Goražde i Čajniče. Nadamo se da ćemo našim aktivnostima doprinjeti da se glas žena u politici jače čuje“ – rekla je Vesna Čančar.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: