Patrijarh Kiril: Dio zlatnog fonda svjetske kinematografije

SRNA - Tatjana Paradjina - 25. новембра 2014. 058.ba

Kusturica i patrijarh Kiril

Njegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril čestitao je rođendan poznatom srpskom reditelju i graditelju Emiru Kusturici, koji „kroz svoje stvaralaštvo svjedoči o ljepoti svoje domovine, njenoj kulturi i tradiciji i teškom životu srpskog naroda“.

„Vi ste veoma poznat režiser, tvorac čitavog niza filmova koji su ušli u zlatni fond svjetske kinematografije“, poručio je patrijarh Kiril.

On je istakao Kusturičin doprinos u potvrđivanju i promovisanju hrišćanskih vrijednosti u društvenom životu i jačanju jedinstva slovenskih naroda.

Patrijarh moskovski i cijele Rusije poželio je režiseru „zdravlja i duhovne snage za nova ostvarenja i Božije pomoći u svakom dobrom djelu“, prenosi Radio Svetigora.

Emir Kusturica dobitnik je dvije Zlatne palme na festivalu u Kanu, Zlatnog lava za debitantski film u Veneciji, Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu i niz drugih značajnih filmskih priznanja.

Kusturica je idejni tvorac i graditelj Drvengrada na Mokroj Gori, za čiju izgradnju je dobio najveću evropsku graditeljsku nagradu, kao i Andrićgrada, jedinog grada u svijetu posvećenog jednom nobelovcu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: