Ponuđene kooperantske usluge proizvođačima krompira

SRNA - 25. новембра 2014. 058.ba

Krompir u Rogatici

ROGATICA – Firma „Eko-plod“ iz Sarajeva ponudila je kooperantske usluge proizvođačima krompira sa područja opštine Rogatica i pomoć u proizvodnji jagodičastog voća.

Direktor „Eko-ploda“ Hilmija Hodović rekao je novinarima da je ova firma spremna da rogatičkim poljoprivrednicima ponudi kooperantske usluge na duži period i da bi ugovori svake godine bili obnavljani.

Hodović je napomenuo da ova firma, koja dnevno može da preradi četiri tone krompira, poljoprivrednicima nudi kvalitetan sjemenski materijal koji bi otplaćivali rodom krompira.

Poljoprivrednicima koji se odluče za proizvodnju jagodičastog voća, Hodović je rekao da je ova firma spremna da ponudi kompletnu investiciju za prvu godinu proizvodnje, vrijednosti od po 2.000 KM po dunumu.

Prema njegovim riječima, bila bi obezbijeđena nabavka sadnica, žice, đubriva, sistem za navodnjavanje, sredstva za zaštitu, prskalice, stručna pomoć.

Hodović je istakao da je otkup i krompira i jagodičastog voća zagarantovan i da bi bio vršen na licu mjesta.

Područje opštine Rogatica poznato je po uzgoju boričkog krompira. Ovaj krompir postao je i zaštićene robna marka, nakon što je Institut za intelektualnu svojinu BiH dodijelio sertifikat Udruženju proizvođača krompira Borike.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: