Potpisani ugovori o zasnivanju novih malinjaka

SRNA - 14. новембра 2014. 058.ba

Maline

ROGATICA – U opštini Rogatica potpisani su ugovori o zasnivanju novih zasada malinjaka sa 16 poljoprivrednih proizvođača sa područja ove opštine na ukupnoj površini od 30 dunuma.

Ugovori su potpisani između poljoprivrednih proizvođača, švajcarskog „Karitasa“, kancelarija u Ustiprači, i preduzeća „Hipeks“ u opštini Novo Goražde.

Direktor „Hipeksa“ Siniša Gajić rekao je novinarima da će ovo preduzeće poljoprivrednicima obezbijediti sadnice sorte vilamet, vještačko đubrivo, žicu, sistem za navodnjavanje, sredstva za zaštitu, kao i zagarantovan otkup malina u narednih pet godina.

Prema njegovim riječima, otplata uloženih 2.200 KM po dunumu vrši se posredstvom isporuke roda maline u 2016. godini u iznosu 30 odsto, u 2017. godini 40 odsto i u 2018. godini preostalih 30 odsto od roda maline.

On je napomenuo da se kompletno zaduženje otplaćuje od roda maline, a po završetku ugovora svim proizvođačima će biti garantovan otkup kompletnog roda maline do 15 godina, koliko traje optimalna eksplotacija malinjaka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: