Pred Maglićem teško gostovanje u Obudovcu

14.11.2014.

OK Maglić

FOČA – Prošlog vikenda došli su do tri boda bez borbe, a ovog će ipak morati da se namuče kako bi došli do novog trijumfa. Odbojkaši Maglića ujutru putuju u Obudovac, gdje će od 18:30 časova odmjeriti snagu sa ni malo ugodnom ekipom Crvene Zvijezde u utakmici šestog kola Prve lige RS.

Bez problema nije moglo ni pred ovaj meč. Treneru Ognjenu Govedarici i dalje veliku glavobolju zadaje igrački kadar, sutra veću nego inače. U Obudovcu neće moći da računa ni na srednje blokere ni na korektore iz prve postave. Vlado Vuković odrađuje poslednju utakmicu kazne, a Marko Mališ i Mladen Obrenović meč će propustiti zbog poslovnih obaveza. Dragan Matović i dalje je odsutan, ali da ne bude sve crno – vratio se Aleksandar Skakavac da pomogne svom timu pred ovaj važan susret.

– Ovo je izuzetno nezgodno gostovanje. Crvena Zvijezda je poznata kao domaća ekipa, koja na svom terenu igra jako dobro. Sala je jako mala, mi nismo navikli na to, pa nas samim tim ne očekuje ni malo lak zadatak. Putujemo nekompletni i moraćemo se dosta namučiti da nadoknadimo odstustvo nekoliko standardnih prvotimaca – priča tehničar Maglića, Bojan Boljanović.

Trenutni poredak na tabeli prednost daje našem timu. Ipak…

– Ulogu favorita mi ćemo prepustiti Crvenoj Zvijezdi. Iako, mi ne odustajemo i ne predajemo se unaprijed- samo smo realni. Na svako gostovanje mi odlazimo da pobijedimo i nadamo se da će nam to poći za rukom sutra. Ne vjerujem da možemo ponoviti onako loše izdanje kakvo smo prikazali u Zvorniku. Siguran sam da ćemo u Obudovcu odigrati dosta bolje i iako nećemo obećavati mnogo, potajno se nadamo da ćemo tri boda sutra donijeti sa nama u Foču – poručio je Boljanović.

Neće biti lako, ali oni su veliki borci i najjači su kada im je najteže. Da li će to i sutra u Obudovcu dokazati na djelu, ostaje da se vidi.