Predati oružje bez sankcija

SRNA - Jovana Borovčanin - 27. новембра 2014. 058.ba

Predati oruzje u Visegradu

VIŠEGRAD – U okviru kampanje „Biraj život bez oružja“, pripadnici Stanice policije Višegrad dijelili su danas promotivni materijal i razgovarali sa građanima da bi ih upoznali o mogućnosti predaje nelegalnog naoružanja.

Komandir policijske stanice u Višegradu Zoran Ušćumlić pozvao je sve građane koji posjeduju nelegalno naoružanje, da iskoriste mogućnost koju pruža Zakon o amnestiji i predaju oružje bez sankcija.

„Cilj kampanje je animirati i informisati građane da bez ikakvih sankcija mogu predati ilegalno naoružanje“, rekao je Ušćumlić i dodao da sve ovakve akcije daju rezultate, jer će na terenu biti manje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, čime će i okruženje biti bezbjednije.

On je upozorio da će nakon prestanka važenja Zakona o amnestiji svi koji posjeduju nelegalno naoružanje biti krivično i prekršajno gonjeni.

Akciju „Biraj život bez oružja“ provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u saradnji sa Razvojnim programom UN /UNDP/.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,