Radniku “Pošta Srpske” prijećeno smrću

10.11.2014.

Policija

FOČA – Radnik “Pošta Srpske” u Foči prijavio je policiji da mu je lice čiji su inicijali I.O. prijetilo da će ga ubiti.

Radnik “Pošta Srpske” čiji su inicijali D.Ž. prijavio da je I.O. polomio staklo na ulaznim vratima pošte u mjestu Tjentište, opština Foča, potom ušao u unutrašnjost objekta, polomio dva stakla na pultu, izvršio premetačinu stvari i fizički ga napao, prijeteći da će ga ubiti.

Policija je, po dojavi, 8. novembra u 23.45 časova, izašla na lice mjesta i pronašla I.O. koji je bio u alkoholisanom stanju, sa povredama i posjekotinama po tijelu, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Povrijeđeni je prevezen u bolnicu u Foči, gdje je zadržan na liječenju.

U toku je rasvjetljavanje krivičnog djela.

Policijskoj stanici Foča juče u 3.50 časova prijavljeno je da grupa mlađih lica ispred ugostiteljskog objekta u Svetosavskoj ulici u Foči razbija flaše, međusobno se tuče i galami.

Policija je tokom obilaska ove ulice uočila nepoznato lice koje je u ruci držalo automatsku pušku i počelo da bježi.

Istog dana u 4.15 časova B.S. je prijavio da je u ovoj ulici maloljetnik u njega uperio automatsku pušku, te da je pobjegao nakon što je uočio policiju.

Nakon kraćeg vremena, policijski službenici su u Ulici Maka Dizdara u Foči uhapsili šesnaestogodišnjaka, koji je u prisustvu majke doveden u službene prostorije Stanice javne bezbjednosti Foča.

Obaviješteni su Centar za socijalni rad i dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio preduzimanje zakonom predviđenih mjera i radnji.