SPKD „Prosvjeta“ proslavila krsnu slavu Đurđic

17. novembra 2014. 058.ba

Slava u Novom Gorazdu

NOVO GORAŽDE – U crkvenim odajama hrama Svetog Đorđa u Donjoj Sopotnici 16. novembra Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Novo Goražde proslavilo je krsnu slavu Đurđic.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je jerej Mihajlo Andrić, novi paroh Goraždanski.

Brojne goste iz Istočnog Sarajeva, Foče, Pala, Rogatice, Višegrada, Rudog i Prijepolja, među kojima su prednjačili članovi kulturno umjetničkih društava koja njeguju srpsku tradiciju, pozdravio je predasjednik „Prosvjete“ Novo Gopražde, Dragoljub Stojanović.

Svečanosti, koje su imale obilježje tradicije iz goraždanskog kraja, prisustvovao je načelnikl opštine Novo Goražde, Dalibor Nešković i Novica Ćebić, poslijeratni paroh Goraždanski, koji je nedavno premješten u Foču.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Novo Goražde obnovilo je rad 2005. godine i predstavlja okosnicu kulturnog, duhovnog i prosvjetnog rada u ovoj opštini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,