Student pao pred Rogatičanima

22.11.2014.

KK Rogatica

ROGATICA – Košarkaši Rogatice su zabilježili novi trijumf u novom prvoligaškom šampionatu RS. Izabranici Mladena Šibalije su bili bolji od banjalujčkog Studenta koji se prikazao rogatičkoj publici u vrlo dobrom izdanju.

Početak susreta pripao je gostima koji su sve do polovine prvog perioda imali laganu prednost ali potom na scenu stupa domaći tim koji je odigrao odlično u odbrani a uz to su popravili realizaciju pa su nakon prvih deset minuta imali prednost od osam poena, bilo je 24:16.

Košarkaši Rogatice su nastavili u istom tempu i u drugoj četvrtini gosti su tek na momente uspijevali da zaprijete, ali ipak na odmor se otišlo sa prednosti domaćeg tima od 13 pona, na semaforu je stajalo 40:27.

I u natavku susreta Rogatičani su održavali prednost sve do polovine treće dionice a onda su košarkaši Studenta napravili seriju od 9:0 i opasno ugrozili vođstvo domaćina, koji je ipak u finišu zaigrao angažovanije pa se u završnicu ušlo sa osam poena prednosti za Rogatičane.

U poslednjoj četvrtini domaći igrači su mudro čuvali stečenu prednost, nisu dopustili Banjalučanima nijednog trenutka da se približe i na kraju su potpuno zasluženo slavili, bilo je 69:58.

Domaći sastav je imao vrlo dobar učinak u šutu za tri poena, iz osam pokušaja pet puta su pogodili koš Studenta, dok su Banjalučani šutirali 17 puta a od toga su pogodili sedam „trojki“.

U redovima domaćeg tima najbolji učinak je imao Miroslav Kovač sa 16 postignutih poena, dok je u redovima gostiju bolji od ostalih bio Mihajlo Zvonar koji je 23 puta pogađao koš Rogatičana.

KK Rogatica – SKK Student 69:58
(24:16; 16:11; 16:21; 13:10)

Sporska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Goran Kovačević (Bijeljina), Goran Majstorović, (Vlasenica), Miljan Kovačević (Trebinje).
Delegat: Miodrag Ivanović (Bijeljina).

Rogatica: Kojić, Balčaković, Okiljević 12, Mrkajić, D.Radović, Rističević 5, Tešević 12, Pečenica 12, N.Radović, Kosorić 5, Milidrag 7, Kovać 16. Trener: Mladen Šibalija.

Student: Vukotić 2, Šobot 3, Vuković 8, Kralj, Ninković, Zvonar 23, Putnik 3, Tomić 5, Lončar, Radanović 14, Nikolić, Jovanović. Trener. Ranko Ćuzulan.