Sutra promocija novembarskog broja „Istorijskih svesaka“

SRNA - Tatjana Paradjina - 29. новембра 2014. 058.ba

Andrićev institut

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu sutra će biti promovisan novembarski broj „Istorijskih svesaka“, koje jednom mjesečno priređuje Istorijsko odjeljenje ovog instituta.

„Istorijske sveske“ u jedanaestom broju, između ostalog, donose veliki tekst o srpskoj vojsci u Prvom svjetskom ratu, kao i o politici Austrougarske prema Srbiji 1913. godine.

Novi broj donosi i Izvještaj profesora Moskovljevića o srpskim đacima u Rusiji za vrijeme Prvog svjetskog rata, Istorijski izvor: Predviđanje budućnosti ili zašto je Rusija stupila u Svjetski rat, te tekst o stranim medicinskim misijama u Srbiji 1914. godine i druge teme.

O novom broju „Istorijskih svesaka“ na sutrašnjoj promociji govoriće glavni i odgovorni urednik „Istorijskih svesaka“ i direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica.

Promocija će biti održana sutra u Andrićevom institutu sa početkom u 13.00 časova.

Prvi broj „Istorijskih svesaka“ – prepis pisma nekadašnjeg guvernera BiH Oskara Poćoreka napisanog 28. maja 1913. godine iz koga je vidljivo da su 13 mjeseci prije Sarajevskog atentata i 14 mjeseci prije austrougarske objave rata Srbiji postojali planovi za početak Prvog svjetskog rata, promovisan je 5. januara u Andrićevom institutu u Andrićgradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,