Sutra uručenje nagrada Dodiku, Vučiću i Kusturici

25.11.2014.

Aleksandar Vučić u Andrićgradu

Humanitarna organizacija Japansko društvo uručiće sutra Veliku nagradu ove organizacije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i poznatom srpskom režiseru Emiru Kusturici.

Velika nagrada Japanskog društva dodijeljena je predsjedniku Dodiku za sveukupan doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbjednosti Srpske i regiona, kao i za doprinos podizanju ugleda Republike Srspke u regionu i van regionalnih granica, navodi se u saopštenju Japanskog društva, srpske neprofitne organizacije čiji je cilj zbližavanje naroda Srbije i Japana.

Dodiku je nagrada dodijeljena i za pokretanje sveukupnih društvenih reformi, za doprinos u realizaciji nove etape progresa društva i podizanje nivoa međudržavnih, međunacionalnih i opštih ljudskih odnosa u Republici Srpskoj.

Premijeru Srbije Velika nagrada dodijeljena je za doprinos u razvoju Srbije otpočinjanjem sveukupne društvene reforme, posebno za izvanredne napore koje čini u izgradnji novog, savremenog društvenog uređenja zasnovanog na najvišim svjetskim standardima.

U saopštenju Japanskog društva navodi se da je Vučić zaslužan za izvanredna dostignuća koja su bez presedana u novijoj srpskoj istoriji na svim relevantnim oblastima razvoja Srbije.

Velika nagrada dodijeljena je proslavljenom srpskom režiseru Emiru Kusturici kao stvaraocu i humanisti za izvanredan doprinos razvoju kulturne svijesti u regionu, posebno u Srbiji i Republici Srpskoj, kao i za doprinos afirmaciji kulture, istorije i tradicije Srba i ostalih narodnosti koje žive na ovim prostorima, te za realizaciju dugoročnih projekata na Mokroj Gori i Andrićgradu, kojima se afirmišu kulturne i druge trajne vrijednosti.

Prijedlog za Veliku nagradu daje žiri sastavljen od eminentnih javnih ličnosti iz svijeta kulture i obrazovanja, a nagrade se dodjeljuju laureatima na godišnjoj svečanosti.

Japansko društvo je srpska neprofitna organizacija koja zbližava narode Srbije i Japana uzajamnim razumijevanjem, uvažavanjem i saradnjom, s ciljem njegovanja konstruktivnog, skladnog i dinamičnog odnosa između dva naroda.

Japansko društvo je organizacija međunarodnog značaja, multidisciplinarne orijentacije sa uglednim članovima – poznatim ličnostima, umjetnicima, kulturnim radnicima.

Velika nagrada humanitarne organizacije Japansko društvo biće uručena Dodiku, Vučiću i Kusturici sutra u 18.00 časova u Klubu narodnih poslanika Srbije u Beogradu.

SRNA